«سیلوریو گاما» که یک روزنامهنگار و مستندساز مکزیکی است، برای دریافت جایزهای به وطنش باز میگردد. در طی این سفر، سیلوریو نگاهی به دستاوردها و فعالیتهای حرفهایاش انداخته و در این بین، دچار بحران هویت میشود. در فیلم Bardo: False Chronicle of a Handful of Truths شاهد تلاشهای سیلوریو برای ارتباط گرفتن با زمان حال و گذشتهاش هستیم که در این بین موضوعاتی چون هویت، موفقیت، اخلاقیات و تاریخچه مکزیک نیز مورد بحث قرار میگیرد.
فیلم باردو وقایع نگاری نادرست یک مشت حقیقت اثری بسیار سورئال و عجیب است که لبریز از سکانسهایی عجیب و غریب و مجذوب کننده است. فیلم در ابتدا اثری بیوگرافی است ولی شباهت چندانی به آثار هم سبکش نداشته و به شیوه خودش روایتش را پیش میبرد. از همان لحظات ابتدایی، فیلم ثابت میکند که برای هر فردی قابل درک نیست و باید یکی از عاشقان سینمای سورئال باشید تا بخش اعظمی از فیلم را متوجه شده و درک کنید.
این فیلم مباحث زیادی از جامعه امروز را به نقد میکشد. بحث مهاجرت و عدم احساس تعلق چه در کشور مبدأ و چه در کشور مقصد، سندرم ایمپاستر و احساس ناکافی بودن مهارتها و دانشها که اغلب افراد جامعه درگیرش هستند و خریداری شدن کشورها و مناطق مختلف توسط افراد بسیار ثروتمند، همه از رویدادهای حال حاضر جامعه هستند که فیلم به شکلی سورئال به بحث و به نقد میکشد.
جالب است بدانید که این فیلم دومین فیلم کارگردان «آلخاندرو جی ایناریتو» است که در مکزیک فیلمبرداری شده و وی کار ویرایشش را نیز خودش شخصاً انجام داده است!
اگر به فیلم کمدی، فیلم سورئال، فیلم درباره مشکلات جامعه و فیلمهای بیوگرافی علاقه دارید، این اثر کاملاً مناسب شماست. خلق صحنههایی سورئال و داستانی عجیب اما بسیار خلاقانه و نسبتاً پیچیده، از ویژگیهای مثبت این فیلم است.
از آثار مشابه فیلم Bardo: False Chronicle of a Handful of Truths میتوان به Birdman، Amores Perros و Babel اشاره کرد.
افزودن دیدگاه