خالق بمب اتم، «جی رابرت اوپنهایمر» به دلیل ارتباطاتی که در گذشته به کمونیستها داشت، دادگاهی شده و در همین راستا، درگیر کشمشهای درونی در ارتباط با کشفی است که انجام داده. وی سعی دارد با مفهوم دگرگون ساختن دنیا، ساخت بمبی ترسناک و پیروزی جنگ جهانی دوم به نفع متحدین، سر و کله بزند و به نوعی با خودش کنار بیاید. در فیلم Oppenheimer شاهد نگاهی به زندگی اوپنهایمر و روزهای تاریک زندگی این نابغه هستیم.
نمایش نابغهای طرد شده از جامعه در فیلم Oppenheimer
پس از کشف بمب اتم، اوپنهایمر سلاحی به انسانها داد که قدرتی فراتر از تصور داشت. بالاخره، انسانیت سلاحی در دست داشت که توانایی نابودی جهان را داشته باشد! این موضوع، تأثیر زیادی بر روی اوپنهایمر گذاشت که در ابتدا، تمرکزش فقط خلق این سلاح و رسیدن به پیروزی در جنگ جهانی بود. در نهایت، تغییر باور او و نیز اتفاقاتی که در گذشتهاش رخ داد، باعث شد وی دادگاهی شده و به نوعی، از جامعه و حتی از محل کارش طرد شود.
فیلم اوپنهایمر یک بیوگرافی کامل است که تمام جزئیات زندگی رابرت از زمان رفتن به دانشگاه تا دوران پس از جنگ جهانی دوم را به بهترین شکل ممکن به تصویر کشیده است. در طول مدت زمان این فیلم، بینندگان دنیای مدرن، با فردی آشنا میشوند که تأثیر مستقیمی بر روی دوران زمان حال نیز داشت و شاهد شاتهای مختلفی از دوران زندگی وی هستیم که هر کدام، به وسواس تمام و در نهایت زیبایی به تصویر کشیده شدهاند.
در لا به لای شاتها و صحنههای فوقالعاده این فیلم اوپنهایمر، میتوانیم تلاشها و زحمات مردی را ببینیم که برای جلوگیری از کشته شدن انسانهای بیشتر و برای این که سریعتر بتواند به بمب اتم دست یابد، چه سختیها و دشواریهایی را به جان میخرد. علاوه بر این موضوع، فیلم دیالوگهای قدرتمندی نیز دارد و روایت آن، هم از طریق صحنههای زیبایش و هم از طریق دیالوگهای معنیدارش صورت میگیرد.
نگاهی متفاوت به ژانر بیوگرافی در فیلم Oppenheimer
به لطف کارگردان، ما شاهد نماهایی بینظیر از دوران زندگی رابرت هستیم و همچنین زمانی که فیلم در آن روایت میشود نیز به دقت و وسواس کامل به تصویر کشیده است. علاوه بر اینها، موسیقی فیلم نیز به نوعی حس و حال دوران جنگ جهانی دوم را منتقل میکند و یکی از بهترین موسیقیهای امسال را در خود دارد. در کنار آن، کیفیت صداگذاری نیز در حد بسیار خوبی بوده و دیالوگهای فیلم، بسیار شنیدنی هستند.
با وجود این که فیلم Oppenheimer اثری بیوگرافی است، در کنار آن شاهد صحنههای هیجان انگیز و گاه روانشناختی هستیم که درگیریهای زندگی رابرت اوپنهایمر را در اوج جدیت و ترسناک بودن به نمایش میگذارد. در لحظههایی، شاهد نافرجامی رابطه اوپنهایمر با زنش هستیم و در لحظاتی دیگر، صحنههایی از اعتماد او به افراد اشتباه را میبینیم. زمانی که وی در دادگاه نشسته و در ذهن خود، اشتباهات و حتی گناهانش را مرور میکند، باعث میشود این فیلم یکی از متفاوتترین آثار بیوگرافی باشد که تا به امروز تولید شده است.
جالب است بدانید که این فیلم، طولانیترین اثر کریستور نولان است. رتبه دوم متعلق به فیلم Interstellar با مدت زمان 169 دقیقه است و خود نولان میخواست که این رکورد را بشکند.
اگر به فیلم اقتباس شده از روی واقعیت، فیلم درباره بمب اتم، فیلم درباره زندگی دانشمندان و فیلمی درباره رویدادهای واقعی جنگ جهانی دوم علاقه دارید، فیلم اوپنهایمر فراتر از تصوراتتان ظاهر میشود! در کنار این موضوعات، این فیلم لحظات درام تأثیرگذار و زیبایی خلق میکند که تا ابد در ذهن مخاطب نقش میبندد
از آثار مشابه فیلم Oppenheimer میتوان به The Wolf of Wallstreet، Forrest Gump و A Beautiful Mind اشاره کرد.
افزودن دیدگاه