فیلم The Window اثری درام از سینمای هند به کارگردانی عمار لاسانی و کنزا ضیا است که موضوعات مهمی همچون سرکوب، خانواده و آرزوهای ناشی از آزادی را در جامعهای سنتگرا بررسی میکند. داستان در یک روستای کوچک در پاکستان جریان دارد و حول محور دختری پانزده ساله بهنام مینا میچرخد که بهخاطر سنتهای سختگیرانه و قوانین مبتنی بر شرف و انتقام، مجبور به پس دادن تاوان جرم برادرش میشود.
مینا در این معامله ناخواسته قربانی یک ازدواج سرکوبگرانه شده و پا به خانهای میگذارد که در آن آزادی هیچ معنای و مفهومی ندارد. همسر او مردی بیرحم است و زندگی مینا را به اتاقی کوچک و پنجرهای کوچکتر محدود کرده که نه تنها چشماندازی محدود به دنیای بیرون است، بلکه به نمادی از آرزوهای مینا برای آزادی و امید به رهایی بدل میشود. داستان از طریق روزمرگیهای مینا، فلشبکهایی به گذشته و تصورات و خیالات او پیش میرود. این نشان میدهد که چگونه تخیل و دنیای درونی مینا تنها پناهگاه او در برابر رنجهای محیط اطرافش است.
کارگردانی فیلم توسط عمار لاسانی و کنزا ضیا انجام شده است. این زوج در این فیلم نه تنها به داستانسرایی قدرتمند پرداختهاند، بلکه موفق شدهاند مشکلات اجتماعی را به طرز واقعگرایانه و درعینحال شاعرانهای نشان دهند. آنها فیلمنامه را با همکاری رندی زونیگا نوشتهاند. همکاری این تیم باعث شده تا بیننده هم با سختیهای فرهنگی و سنتی آشنا شود و هم عمق انسانی داستان را حس کند. ستارگانی مانند فاران طاهر، سامی خان و البته سهی ابرو در نقش مینا نیز در خلق لایههای عاطفی عمیق و پویا برای شخصیتهای داستان نقش محوری داشتند و موفق به جلب توجه مخاطبان و منتقدان شدهاند.
فیلم The Window فراتر از یک داستان شخصی است، چراکه به واکاوی موضوعاتی همچون سرکوب زنان، نقش فرهنگ و سنتهای دیرینه در شکل گیری روابط خانوادگی، و اثرات شدید قوانین مبتنی بر حیثیت و انتقام میپردازد. مینا در این روایت نمادی از زنانی است که در جوامعی با ساختار مردسالارانه گیر افتادهاند و در برابر سیستمهای اجتماعی سرکوبگر راهحلی بهجز تحمل یا تخیل برای بقا ندارند. اگر به آثاری که مضامینی مهم از دنیای واقعی را در خود بازتاب میکنند، علاقهمندید حتما به تماشای این فیلم بنشینید چراکه با طرح مسائلی انسانی و عام، تلاشی برای آگاهی بخشی درباره رنجهای بیصدا و نامرئی زنان در فرهنگهایی است که سنت بر تصمیمگیری فردی غلبه دارد.
افزودن دیدگاه